Wie zijn wij?

Het Curriculum Clinical Leadership voor Psychiaters bouwt voort op de gerenommeerde Leergang Beleidspsychiatrie van Berends Que Performance. De variant gericht op medisch specialisten is een co-productie met Anne Jonkman van De Praktijk.

Frank Berends

Frank Berends (1953) is GZ psycholoog, trainer, -coach, opleider en organisatieadviseur. Hij woont en werkt in Nederland en Zuid Frankrijk, in deHaute Provence). Na jaren werken in de GGZ als GZ psycholoog en in diverse managementrollen helpt hij sinds 2000 professionals, teams, leiders en organisaties hun doelen te realiseren door opleiding, training, coaching en organisatieontwikkeling. In dat kader verzorgt hij onder meer, vanuit Berends-Que-Performance, het Curriculum Clinical Leadership (voorheen de Leergang Beleidspsychiatrie) en in-company leiderschaps-programma’s en organisatieontwikkelingstrajecten. Hij werkt oplossingsgericht en systemisch, hij focust op zelfsturing en eigenaarschap (“geen speelbal maar leider”) vanuit je persoonlijke missie, hij werkt met hart, hoofd en hand. Hij benut verschillen als complementaire kwaliteiten, blijft graag dicht bij de actuele opgaven en laat daarbij leren en doen hand-in-hand gaan. Hij doet zijn werk vanuit drie eigen bedrijven: Transhumance Training en Coaching, Berends-Que-Performance en La Blache.

 

+31 6 42 15 76 96

 

Frans Que

Frans Que (1955) is psychiater-psychotherapeut. Sinds 1984 is hij vrijgevestigd therapeut. Sinds 1986 werkt hij in zijn eigen praktijk in Arnhem als zelfstandig gevestigd psychiater, psychotherapeut.

Daarnaast is hij leertherapeut, supervisor, managementcoach en docent in leiderschaps- en managementcursussen voor medisch specialisten (waaronder psychiaters) en klinisch psychologen in opleiding. Ook werkt hij parttime als ad interim-psychiater op verschillende niveaus in organisaties (van psychiater-behandelaar tot psychiater in de raad van bestuur).

Hij is, soms met een vaste collega, vooral betrokken bij veranderings- en samenwerkingstrajecten in grote organisaties.

+31 6 53 15 71 94

 

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts in Zambia en Malawi en later als eindverantwoordelijke van het (net academisch geworden) Queen Elisabeth Central Hospital in Blantyre. Terug in Nederland heeft hij ruim 10 jaar gewerkt als ziekenhuisbestuurder, waarvan 7 jaar (tot november 2004) als algemeen directeur van het Deventer Ziekenhuis. Anne is een van de oprichters van De Praktijk en houdt zich vooral bezig met vraagstukken op het gebied van strategie en samenwerking op bestuurlijk en professioneel gebied.

Lees meer

+31 6 53 51 39 31