Retraite in de Provence

Duik in het diepe, reis naar de kern. Een keerpunt.

In samenwerking met Transhumance bieden wij specifiek aan leiders in de zorg, met zowel een medische als bedrijfskundige achtergrond, een Leiderschapsretraite in de Provence. Een boost voor jouw persoonlijk leiderschap in een omgeving die alle ingrediënten biedt om te komen tot nieuwe stappen.

Medisch specialisten worden geconfronteerd met grote uitdagingen: een krappe arbeidsmarkt, vergrijzing, financiële problemen, klimaatverandering, innovaties en een volgende generatie zorgverleners met een nieuwe kijk op het werk. Dat vraagt, zeker als je aan het roer staat van een vakgroep, afdeling of organisatie, een open blik naar buiten én naar binnen: verbondenheid met jouw persoonlijk leiderschap.

Eén van de belangrijkste kwaliteiten van een leider is het vermogen altijd en overal verbonden te zijn met je drijfveren, je ’Why’ en daarmee met je krachtbronnen. Dat vraagt om afstand te nemen, te vertragen en patronen en blinde vlekken tegen het licht te houden. En dat vraagt om ‘presence’: met volle aandacht aanwezig zijn.

 

Gun jezelf de tijd om afstand te nemen, tot rust en tot de kern te komen, je innerlijke kompas te herijken, nieuwe inspiratie en energie op te doen en een nieuwe stap te zetten.

 

Wanneer is het tijd voor een retraite?

Je bent op een punt beland waarop je een pas op de plaats wilt maken. Je wilt je bezinnen op waar je staat, wat je bedoeling ook al weer was, en hoe je met energie en inspiratie verder kunt gaan.

  Je herkent je in één of meer van de volgende thema’s:

  • Je staat op een kruispunt in je werk of privé; je staat voor nieuwe keuzes: wat is echt belangrijk?
  • Er komt van alles op je af en het oude werkt niet meer.
  • Je wilt verdieping in je persoonlijk leiderschap: wie ben je, wat is je weg, wat staat je te doen?
  • Je voelt je te midden van alle hectiek vaak speelbal in plaats van je eigen leider.

Essentie van het programma

  • Je neemt afstand van je dagelijkse beslommeringen, komt tot rust in de weidse natuur, neemt de tijd om echt stil te staan en je hoofd leeg te maken. Daar krijg je veel energie van. Je gaat helder zien en voelen wat je drijft, waar je hart ligt en waar je staat. Er ontstaat scherpte, een frisse blik en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. In die ruimte ga je ontdekken wat je echt belangrijk vindt en vind je je eigen koers.
  • Je zet deze koers om in een persoonlijk kompas.
  • Je werkt samen in een kleine groep, waar iedereen zijn eigen individuele proces heeft.
  • Met mindfulness ontwikkel je ‘presence’: tegenwoordigheid van geest.
  • Je hervindt je energiebronnen en je kracht.
  • Je gaat naar huis met een herijkte koers, nieuwe doelen en energie.

Het programma heeft een open en ervaringsgericht karakter waarin jouw persoonlijke proces leidend is. We werken met inspiratiebronnen zoals Theory U, mindfulness, ’Champ d’Argile /Chemin de Terre’, systemische interventies, Martial Arts en oplossingsgerichte coaching. Er is tijd om te dwalen in de schitterende natuur en we genieten van de Provençaalse keuken.

 

Eerdere deelnemers zijn enthousiast over de retraite en wat het hen heeft opgeleverd:

“De retraite doet zijn naam eer aan: ver van huis stilstaan bij wat belangrijk is in mijn leven, de balans opmaken en ontdekkingen doen. Letterlijk stil en aandachtig zijn bij wat er is.”

“Goed onderbouwd programma, fris en verrassend en nodigt uit om te laten gebeuren wat nodig is. Dat alles in een prachtige omgeving, boordevol gastvrijheid, heerlijk eten, rust en ruimte.”

“Een week om nooit te vergeten, dit gun ik iedereen!”

“In de gecreëerde veiligheid, ga je durven voelen en verlangen, de feiten, beperkingen en mogelijkheden zien. De kracht vinden om het ook daadwerkelijk te doen na terugkeer. De reis brengt zicht op een nieuwe richting.”

“Lof voor de begeleiders: stevig aanwezig en toch ook bescheiden. Ze hebben hun enorme bagage samengevoegd tot een prachtig programma. Ik heb weer plezier in mijn werk, zie de waarde van wat ik doe. Ik ben duidelijk en helder en laat mijn stem horen.”

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Frank Berends, Bianca van Maldegem en Corinne Astier. Bianca is kinderarts niet-praktiserend, executive teamcoach en docent klinisch leiderschap. Corinne is francaise, ceramiste en creatief therapeute, ze werkt onder meer met de ‘Champ d’Argile’ en is grondlegger van de ‘Chemin de Terre’ (haptische werkwijze met aanraking van klei). Frank is voormalig GZ-psycholoog en werkt als coach, trainer, opleider en organisatieadviseur.

Na aanmelding volgt allereerst een intake/selectiegesprek met Frank Berends. Dit vanwege het belang van een goede match en groepssamenstelling. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 10. 

 

 

 

Domaine Hemmitage

Data, kosten en vooraanmelding

De retraite vindt plaats van 13 t/m 18 oktober 2024

De prijs bedraagt € 3500,-. Dit is inclusief het vijfdaagse programma, vijf overnachtingen, de maaltijden en consumpties. De vervoerskosten zijn niet inbegrepen.