Retraite in de Provence

“Leiden vanuit de kern, powered by Presence”

In samenwerking met Transhumance organiseren wij jaarlijks een retraite in de Provence. Een reis naar de kern, die je verrijkt, een keerpunt. Gun jezelf de tijd om afstand te nemen, tot rust en tot de kern te komen, je innerlijke kompas te herijken, nieuwe inspiratie en energie op te doen en een nieuwe stap te zetten.

 

Wanneer is het tijd voor een retraite?

Je bent op een punt beland waarop je een pas op de plaats wilt maken. Je wilt je bezinnen op waar je staat, wat je bedoeling ook al weer was, en hoe je met energie en inspiratie verder wilt gaan. Je herkent je in één of meer van de volgende thema’s:

 • Je voelt je op een kruispunt staan in je werk of privé; je staat voor nieuwe keuzes; wat is echt belangrijk?
 • Je wilt verdieping in je persoonlijk leiderschap, tot de kern komen; wie ben je, wat is je weg, wat vraagt de wereld van je, wat staat je te doen?
 • Je voelt je te midden van alle hectiek vaak speelbal in plaats van je eigen leider.
 • Je bent toe aan een nieuwe stap, vanuit presence en met nieuwe energie en inspiratie.

   

Essentie van het programma

 • Je neemt afstand van je dagelijkse beslommeringen, komt tot rust in de weidse natuur, neemt de tijd om echt stil te staan en je hoofd leeg te maken, met volle open aandacht. Daar krijg je enorm veel energie van. Je gaat heel helder zien en voelen wat je drijft, waar je hart ligt en waar je staat. Er ontstaat scherpte en een frisse blik, en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. In die ruimte ga je ontdekken wat je belangrijk vindt en vind je je eigen koers.
 • Je zet deze koers om in een persoonlijk kompas.
 • Je werkt samen in een kleine groep, waar iedereen zijn eigen individuele proces heeft.
 • Met mindfulness ontwikkel je ‘presence’, tegenwoordigheid van geest.
 • Je hervindt je energiebronnen en je kracht.
 • Je gaat naar huis met een herijkte koers, nieuwe doelen en energie.

Het programma heeft een open en ervaringsgericht karakter waarin je persoonlijke proces leidend is. We werken met inspiratiebronnen zoals Theory U, Mindfulness en presence, ’Champ d’Argile /Chemin de Terre’, systemische interventies, Martial Arts en oplossingsgerichte coaching. Er is tijd om te dwalen in de schitterende natuur. We genieten van de Provençaalse keuken.

 

Eerdere deelnemers zijn enthousiast over de retraite en wat het hen heeft opgeleverd:

“De retraite doet zijn naam eer aan: ver van huis stilstaan bij wat belangrijk is in mijn leven, de balans opmaken en ontdekkingen doen. Letterlijk stil en aandachtig zijn bij wat er is.”

“Goed onderbouwd programma, fris en verrassend en nodigt uit om te laten gebeuren wat nodig is. Dat alles in een prachtige omgeving, boordevol gastvrijheid, heerlijk eten, rust en ruimte.”

“Een week om nooit te vergeten, dit gun ik iedereen!”

“In de gecreëerde veiligheid, ga je durven voelen en verlangen, de feiten, beperkingen en mogelijkheden zien. De kracht vinden om het ook daadwerkelijk te doen na terugkeer. De reis brengt zicht op een nieuwe richting.”

“Ik heb zicht gekregen op wat mijn plek is en wat het betekent van daaruit te leven”

“Lof voor de begeleiders: stevig aanwezig en toch ook bescheiden. Ze hebben hun enorme bagage samengevoegd tot een prachtig programma. Ik heb weer plezier in mijn werk, zie de waarde van wat ik doe. Ik ben duidelijk en helder en laat mijn stem horen.”

“Ik ging een innerlijke stroming, een kracht voelen die me me compleet deed voelen. Ik werd er ontzettend blij van.”

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Frank Berends, Bianca van Maldegem en Corinne Astier. Bianca is kinderarts, coach en trainer klinisch leiderschap. Corinne is francaise, ceramiste en creatief therapeute, ze werkt onder meer met de ‘Champ d’Argile’ en is grondlegger van de ‘Chemin de Terre’ (haptische werkwijze met aanraking van klei). Frank is GZ-psycholoog en werkt als coach, trainer, opleider en organisatieadviseur.

Domaine Hemmitage

Data, kosten en vooraanmelding

De retraite vindt plaats van 14 tot 20 april 2024

De prijs bedraagt € 3500,-. Dit is inclusief het vijfdaagse programma, zes overnachtingen, de maaltijden en consumpties. De vervoerskosten zijn niet inbegrepen.