Curriculum Clinical Leadership voor Psychiaters

Het Curriculum Clinical Leadership is dé opleidingsroute voor psychiaters op het gebied van klinisch leiderschap: inspirerend en resultaatgericht sturen vanuit visie en inhoud, binnen het roerige krachtenveld van de gezondheidszorg. Dit begint bij weten wat je drijft en energie geeft en wat je belangrijk vindt in je leven en werk en wat je van daaruit wilt bereiken. Dat vereist een stevig persoonlijk en professioneel kompas en leiderschaps- en managementvaardigheden.

Hoe bepaal je jouw koers?

Experts geven je een vijftal beproefde en inspirerende cursussen om je leiderschapskwaliteiten te vergroten en je vaardigheden te trainen. Persoons- en ervaringsgericht en concreet en direct toepasbaar in de praktijk. Hierna vaar je op jouw kompas: persoonlijk, professioneel, doelgericht en met plezier!

 

Eerdere deelnemers zijn enthousiast over het programma en wat het hen heeft opgeleverd:

"Supergave cursus, meeste uit gehaald van alle."

"Inzicht in beleids- en organisatieprocessen"

"Een professioneel kompas en ontwikkelplan"

“Zeer waardevol proces!”

“Praktische tools voor onder meer onderhandelen en conflictvaardigheid”

"Een waardevol netwerk"

"Fantastische cursus die ik iedereen zou aanraden en mij veel heeft gebracht qua persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook wat betreft kennis en vaardigheden."

De vorige jaargang werd beoordeeld met een

8,5

Het Curriculum omvat vijf cursussen, waarin steeds één of meer kerncompetenties centraal staan. Tijdens de starmiddag en -avond van de eerste cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan onderlinge kennismaking om zo de basis te leggen voor een optimale opbrengst van het curriculum.

Elke cursus kan afzonderlijk gevolgd worden. Samen bieden de vijf cursussen een opleidingsroute in de voor klinisch leiderschap noodzakelijke competenties.

Jaargang 39 zit vol. Jaargang 40 start in maart 2024.

Is dat te vroeg voor jou, laat het ons dan weten! We houden je dan op de hoogte van toekomstige startdata.

Bij ieder curriculum zijn enkele plaatsen beschikbaar voor Klinisch - en GZ psychologen, Verpleegkundig Specialisten en andere zorgprofessionals met een rol van manager of directeur zorg binnen de GGZ.  Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

CURSUS 1: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP VANUIT MISSIE EN VISIE (20 t/m 22 maart 2024, start om 15.00 uur)

Verkenning klinisch en persoonlijk leiderschap, persoonlijk kompas, presenteren en motiveren, de kunst van presteren.

CURSUS 2: STUREN EN SAMENWERKEN (16-17 mei 2024, start om 09.00 uur)

Organisatiekunde, teamelementen en teamrollen, sturen vanuit visie en beleidsplan, SWOT-analyse, krachtenveldanalyse, onderhandelkunde.

CURSUS 3: INSPIREREND EN RESULTAATGERICHT REALISEREN (27-28 juni 2024, start om 09.00 uur)

Conflictvaardigheid, leiderschapsstijlen, zorglogistiek, projectmanagement.

CURSUS 4: VERANDEREN: KUNST EN KUNDE (12-13 september 2024, start om 09.00 uur)

Leiding geven aan organisatieverandering, vergaderen, teamontwikkeling, ondernemen in de zorg.

CURSUS 5: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP, DE KNIKKERS EN HET SPEL (14-15 november 2024, start om 09.00 uur)

Kosten en baten in de zorg, time management, vitaliteit, improvisatietheater, het zorgstelsel, healthcare governance.

Tijdens de laatste cursus van het curriculum bieden wij de groep een 2-daagse verdiepingscursus aan die ongeveer een jaar na de afronding van het curriculum zal plaatsvinden. Hierbij kiezen we onderwerpen uit ons aanbod van 1-daagse verdiepingscursussen en stellen we een programma naar wens van de groep samen. Tijdens deze 2-daagsen wordt tijd ingepland voor intervisie en het bespreken van het Persoonlijke Ontwikkel Plan.

Tot nu toe heeft elke groep hier dankbaar gebruik van gemaakt en het weerzien van de mede-cursisten en de mogelijkheid van intervisie als zeer waardevol ervaren.

Kosten

Cursus 1 kost € 2.050,- per persoon (inclusief hotelkosten). De overige cursussen kosten € 1.860,- per cursus. Voor deelname aan alle vijf de cursussen geldt een gereduceerde totaalprijs van € 7.140,-.

Er is geen BTW verschuldigd.

 

Inschrijven voor het Curriculum Clinical Leadership voor psychiaters