Verdiepingscursussen Duaal Leiderschap

Duaal leiderschap kent vele facetten. En ieder duo brengt eigen relevante vooropleiding en ervaring mee. Daarom bieden wij verschillende ééndaagse verdiepingscursussen op het gebied van duaal leiderschap. Cursussen die zorgduo’s weer een stap verder helpen, precies op dat stukje duaal leiderschap waarin zij zich verder willen ontwikkelen.

Deze cursussen plannen we in op aanvraag. Je kunt je opgeven voor een specifieke cursus. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn nemen we contact met je op om een geschikte datum in te plannen. Verder lenen deze verdiepingscursussen zich in combinatie ook voor meerdaagse cursussen, die we naar wens kunnen samenstellen. Dit doen we al vele jaren met veel succes voor de terugkomdagen voor de groepen die een Cursus Duaal Leiderschap hebben afgerond. Maar dit is ook mogelijk voor leidinggevende duo’s die nog geen éérdere cursussen bij ons hebben gevolgd.

 

Onze ééndaagse verdiepingscursussen duaal leiderschap:

Zorglogistiek voor duo's

Verdiepingscursus zorglogistieke bedrijfsvoering voor duo’s

In deze verdiepingscursus verdiep je je samen met je duale managementpartner in de theorie en praktijk van zorglogistieke bedrijfsvoering en pas je deze ter plekke toe op je eigen zorglogistieke knelpunten en ambities. Hierbij oefen je je meteen in het effectief inzetten van je duale kwaliteiten.

Succesvolle zorglogistieke bedrijfsvoering vereist goede samenwerking van professionals en managers. Daarmee is dit hét domein bij uitstek voor effectief duaal leiderschap: het realiseren van optimale dynamiek tussen zorginhoud, innovatie en bedrijfsvoering.

Zorglogistieke bedrijfsvoering is hot. Als je in de huidige dynamiek van bezuinigingen en het veranderende krachtenveld van de gezondheidszorg je logistieke bedrijfsvoering op orde hebt sta je sterk. Dan ben je in staat je processen tactisch te organiseren en goed te anticiperen en sturen op je capaciteiten.

Resultaat

 • Inzicht in de theorie en praktijk van zorglogistieke bedrijfsvoering
 • Ervaring met de toepassing van dit inzicht op je eigen zorglogistieke knelpunten en ambities
 • Kennis van zorglogistieke issues en oplossingen in andere zorgorganisaties
 • Ervaring met het effectief inzetten van verschillen in rol, stijl en kwaliteiten bij het bereiken van een optimale dynamiek tussen zorginhoud, innovatie en bedrijfsvoering
Veranderingen leiden als duo, kunst en kunde

Changemanagement voor leidinggevende duo's

In deze verdiepingscursus verdiep je je in de kunst en kunde van veranderen. Vervolgens breng je jullie eigen actuele verandervraagstukken in. Aan de hand van deze casuïstiek krijg je inzicht in de principes van veranderkunde binnen een organisatie, in stijlen van denken en handelen en in de wijze waarop jullie als duo vanuit jullie rollen, kwaliteiten en stijlen optimaal invloed kunnen uitoefenen op het resultaat.

Resultaat:

 • Effectiever een organisatieveranderingsproces aangaan, duaal leiden en managen
 • De kunst verstaan een aanpak te kiezen die past bij de veranderopgave, jullie stijlen als duo en die van de organisatie
Als duo werken aan het ontwikkelen van je team

Verdiepingscursus teamontwikkeling voor leidinggevende duo’s

In deze verdiepingscursus verdiep je je in modellen en tools voor optimalisatie van teamsynergie en –performance. Je past deze toe in de analyse van de teamdynamiek en -performance aan de hand van eigen casus. Je oefent je als duo in interventies om een team te helpen tot meer synergie en resultaat te komen en om de best mogelijke bijdrage aan jullie eigen team te leveren.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Teamrolanalyse
 • Groepsdynamiek
 • Elementen en stijlen
 • Benutten van verschillen als complementaire kwaliteiten
 • Werken aan een collectieve ambitie

Resultaat

 • Inzicht in de theorie en praktijk van teamontwikkeling- en performance
 • Ervaring met teamrolanalyse en het elementenmodel van leiderschap en teamsynergie
 • Analyse, ontwikkel- en interventieplan als leidinggevend duo voor jullie eigen team
 • Ervaring als duo met verschillende interventies ten behoeve van meer teamsynergie en -resultaat
 • Vaardiger en vrijer bij ‘teamgedoe’ met jullie team
Conflictbemiddeling op de werkvloer

Tijdens deze verdiepingscursus wordt je meegenomen in de rol van conflictbemiddelaar op de werkvloer en ga je als duo bemiddelen bij conflicten en tegenstellingen binnen jouw team.

Er wordt ingegaan op de structuur en verschillende fasen van conflictbemiddeling, aspecten van communicatie, het omgaan met emoties en gesprekstechnieken.

Vervolgens is er gelegenheid om aan de hand van door zelf ingebrachte casuïstiek als duo te oefenen in het bemiddelen bij conflicten op de werkvloer.

Resultaat:

 • Kennis van de aanpak van conflictbemiddeling
 • Vaardigheid in het inzetten van gesprekstechnieken bij conflictbemiddeling
 • Vaardigheid in het gebruik maken van duale kwaliteiten rondom conflictbemiddeling
 • Vertrouwen in het aangaan van conflictbemiddeling als leidinggevend duo

Docenten

Al onze docenten participeren in onze ééndaagse verdiepingscursussen. Daarnaast werken wij per cursus met aansprekende gastdocenten en trainingsacteurs.

 

Kosten en accreditatie

Deelname aan een ééndaagse verdiepingscursus kost € 750,- (er is geen btw verschuldigd).
De accreditatie bedraagt 6 punten.

 

Wil je meer weten over één van bovenstaande cursussen?

Laat dan je e-mailadres of telefoonnummer achter en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.