Onze uitdaging

Wij geloven in de waarde van klinisch leiders, professionals die authentiek zijn en die leiden vanuit de kern: het vak, de bedoeling, het eigen kompas. Zij zijn daardoor in staat anderen naar een collectieve ambitie te leiden. Daar worden patiënten, medewerkers en zorgorganisaties letterlijk en figuurlijk beter van.

Daarom dagen wij zorgprofessionals uit om te gaan staan voor wat ze willen en reiken wij hen de tools aan om dat te realiseren. Gedreven door onze eigen ervaring in de zorg, is dat waar wij voor gaan. Het neerzetten van een veilig leerklimaat, aandacht voor optimale focus en het benutten van de groepsdynamiek zijn daarbij voor ons essentieel.

Onze uitgangspunten:

Zelfsturing, je eigen leider zijn
Bewust zijn van wat je drijft en wat je wilt als persoon en professional, daar verantwoordelijkheid voor nemen en daarvoor gaan staan. Dat is een voorwaarde voor vitaliteit, werkplezier en presteren, en voor effectief persoonlijk leiderschap.

Direct naar de kern
We vragen je vriendelijk maar beslist direct vanaf het begin tot de kern te komen: wat houdt je echt bezig, wat is je intentie, wat wil je bereiken, wat ga je daaraan zelf doen, wat doe je nu feitelijk?

Afstand nemen van het bekende
We nodigen je uit afstand te nemen van je vertrouwde dagelijkse manier van denken en functioneren: je buiten je 'comfortzone' te begeven. Figuurlijk, maar vaak ook fysiek: daartoe maken we voor ons werk graag gebruik van bijzondere plekken, die uitdagen en uitnodigen tot reflectie en een nieuwe kijk.

Presence
We vragen je volledig ‘present’ te zijn, met je volle aandacht en met al je kwaliteiten. ‘Presence’ gaat over bewustzijn van je waarnemen, willen, denken en voelen, van moment tot moment, zonder oordeel. Handelen vanuit presence is in onze ervaring de essentie van de kunst van presteren.

Werken met hoofd, hart en hand
We mobiliseren vanaf het begin hart, hoofd en hand. We blijven niet denken, praten en stilstaan, maar gaan ook direct persoonlijk risico nemen door te doen wat je te doen staat. Daarom vragen we je al direct je handelen af te stemmen op de gewenste situatie en van de effecten daarvan te leren.

Wij bieden zorgprofessionals een beproefd en inspirerend cursusaanbod op het gebied van Klinisch en Duaal Leiderschap. In de vorm van open inschrijving, incompany varianten en een variant voor samenwerkende ziekenhuizen. Aanvullend hierop organiseren wij verdiepingscursussen over specifieke onderdelen van zowel klinisch als duaal leiderschap.

Onze deskundigheid en ervaring komen voort uit de psychologie en de psychotherapie, management en organisatiekunde, oplossingsgerichte systeemtherapie, groepsdynamica, mindfulness, mediation principes, onderwijs - opleiders - ondernemers - en bestuurlijke ervaring. We werken naar behoefte samen met aansprekende docenten, trainers en consultants uit diverse disciplines.