CURSUS 1: (ZELF)STURING VANUIT MISSIE EN VISIE

Leiderschap begint bij weten wat je drijft, wat je energie geeft, wat je belangrijk vindt in je leven en in je werk, en wat je van daaruit wilt bereiken. Dat geeft je het persoonlijke en professionele kompas dat je in staat stelt effectief en inspirerend richting te geven en daarbij je eigen leider te zijn. Leiderschap vanuit deze basis geeft kracht, verbinding en plezier. Het krijgt vanzelfsprekendheid en overtuiging.

Daarnaast moet je je persoonlijke krachtbronnen kennen : je talenten, je persoonlijkheidskenmerken, je kennis en vaardigheden en valkuilen. Die ga je inzetten om waar te maken waar je voor staat. Dan wordt ook helder wat je verder te ontwikkelen hebt.

Het gaat om willen (je missie, je Kompas), durven (daarvoor te gaan staan), mogen (van je zelf en je omgeving) en kunnen. En dan… doen!

Daarom staat de eerste cursus van het CCL in het teken van het vinden en scherpen van je eigen missie en visie, en daarvoor gaan staan in het krachtenveld van het ziekenhuis.

Onderwerpen

  • Persoonlijk Leiderschap
  • (Zelf-) sturing : diepte interviews, oefening, elkaar coachen naar een persoonlijk kompas
  • Essenties van clinical leadership
  • Persoonlijk ontwikkelplan maken in leergoepen
  • Het krachtenveld van het ziekenhuis
  • Presenteren, inspireren en motiveren

De stijl en werkvormen worden gekenmerkt door korte inleidingen, zelfreflectie, dialoog, ervaren en actie : toepassen in oefeningen en rollenspelen.

Docenten

De kerndocenten van het Curriculum Clinical Leadership voor Medisch specialisten zijn Anne Jonkman, Frank Berends en Frans Que. Daarnaast werken wij per cursus met aansprekende gastdocenten en trainingsacteurs. Zij hebben hun sporen verdiend in de gezondheidszorg, als medisch specialist, ondernemer en/of bestuurder.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) van de KNMG. Het gaat per cursusblok om 12 punten.

Kosten

Per cursusblok € 1.400,- per persoon (inclusief hotelkosten). Voor deelname aan alle 5 de cursussen geldt een gereduceerde totaalprijs van € 6.000,-.

Er is geen BTW verschuldigd.

Cursusdata en locatie

Datum in overleg. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Al onze cursussen vinden in principe plaats in Hotel 't Speulderbos in Garderen.

Studiebelasting

Per cursusblok 2 dagen (inclusief de tussenliggende avond). Voorbereiding ca. 4,5 uur per bijeenkomst (literatuur en opdracht).

Verplichte literatuur
Voor het Curriculum is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van het onderstaande boek: