CURSUS 3: INSPIREREND EN RESULTAATGERICHT REALISEREN

De derde stap in het ontwikkelen van clinical leadership is waar maken. Je weet wat je belangrijk vindt en wilt bereiken, je geeft vandaaruit effectief en inspirerend richting in het complexe krachtenveld van belangen en relaties, en nu komt het aan op het concreet realiseren.

In deze cursus bekwaam je je in de principes van projectmatig werken en programmamanagement: heldere gedeelde resultaten bepalen, stap voor stap in een logische volgorde daarnaartoe werken, en het daarbij goed managen van mensen, middelen en informatie.

Ook verdiep je je in de essenties van zorglogistieke bedrijfsvoering en procesgericht organiseren. Die moet je kennen om zorginhoudelijke thema’s helder te kunnen vertalen naar zorgprocessen en te verbinden aan organisatie en bedrijfsvoering.

Wanneer het aankomt op echt waarmaken krijg je ongetwijfeld te maken met tegengestelde belangen, weerstand en dus (potentiele) conflicten. Dat hoort erbij, en als je er goed mee om weet te gaan kun je die juist benutten als energie- en krachtbron.

Daarom onderzoek je in dit cursusblok je vaardigheden in conflicten, en oefen je je daarin in rollenspelen met acteurs.

Onderwerpen

  • Programma- en projectmanament, toepassen op eigen cases
  • Zorglogistieke bedrijfsvoering en procesgericht organiseren,
  • Conflictvaardigheid, theorie en oefenen in rollenspel met acteurs
  • Intervisie rond eigen casuïstiek

De stijl en werkvormen worden gekenmerkt door korte inleidingen, zelfreflectie, dialoog, ervaren en actie : toepassen in oefeningen en rollenspelen.

Docenten

De kerndocenten van het Curriculum Clinical Leadership voor Medisch specialisten zijn Anne Jonkman, Frank Berends en Frans Que. Daarnaast werken wij per cursus met aansprekende gastdocenten en trainingsacteurs. Zij hebben hun sporen verdiend in de gezondheidszorg, als medisch specialist, ondernemer en/of bestuurder.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) van de KNMG. Het gaat per cursusblok om 12 punten.

Kosten

Per cursusblok € 1.400,- per persoon (inclusief hotelkosten). Voor deelname aan alle 5 de cursussen geldt een gereduceerde totaalprijs van € 6.000,-.

Er is geen BTW verschuldigd.

Cursusdata en locatie

Datum in overleg. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Al onze cursussen vinden in principe plaats in Hotel 't Speulderbos in Garderen.

Studiebelasting

Per cursusblok 2 dagen (inclusief de tussenliggende avond). Voorbereiding ca. 4,5 uur per bijeenkomst (literatuur en opdracht).

Verplichte literatuur
Voor het Curriculum is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van het onderstaande boek: